ESNAF ODALARINDA SEÇİM MARATONU BAŞLIYOR

ESNAF ODALARINDA SEÇİM MARATONU BAŞLIYOR

Esnaf Odalarında seçim maratonu başlıyor. Oda başkanlığı seçimleri, mevcut oda başkanlarının sanki 'bir daha hiç seçim olmayacak' gibi beklemedikleri o an çabucak geldi, kapıya dayandı.

Türkiye genelinde esnaf odaları 2026’da sandığa gidiyor. 2026 yılında yapılacak genel kurullarda, binlerce esnaf ve sanatkâr sandık başına giderek oda başkanlarını ve yönetim kurullarını belirleyecek.

Tekirdağ/Süleymanpaşa’ya bakıldığında mevcut oda başkanı, bir diğer oda başkanının koltuğuna göz koymuş, oda başkanlığına yeni aday olmak isteyenlerden biri de seçilemeyeceğini bile bile mevcut oda başkanlarından birini şimdiden karalamaya başlamış. Haklı olabilir. Seçilene kadar verdikleri sözleri unutup 1, 2, 3, 4, 5, dönem üst üste seçilip, ‘6. kez seçilmek için’ kendi üyelerine tekrar kendisini seçtirmek için ama tatlı dil ile ama üyelerini beklenti içine sokup, mevcut durumlarını koruma gayretinde olanlar bile var. Bu durumda genç ve farklı vizyon sahibi adayların seçim kazanma şansları neredeyse hiç yok.

O zaman, özel sektörle kamu arasında köprü görevi kurması gereken yarı resmi kurum olan esnaf odalarına sormak gerekmez mi, seçilene kadar vaat ettiğiniz ‘önce kalkınmış esnaf’ vasıtası ile Tekirdağ’ın ekonomisini iyileştirmeye yönelik hangi adımları attınız. Esnafın yüzü bol para kazandığı için mi gülmüyor? Hangi esnafla görüşsek, istemeseniz de destekleme çabasında göründüğünüz siyasi gidişata karşı. Geleceğe borçlanarak ayakta kalmaya çalışan esnaf, sessizce kepenk kapatıp iflas etmiş. Onu duyan olmamış, siz de onun sesi olamadınız.

Üye bazında önemli çoğunluğuna sahip mevcut oda başkanlarının tekrar seçileceğinden kuşkusu olmayan biri olarak diyorum ki; Üyelerden aldığınız aidatlarla araç yakıtı, konaklama ve ağırlama, giderler için özel bütçe tahsisi dahil, otomatik olarak bağlanan maaşın verdiği rahatlıkla ‘esnafı olması gerektiği gibi temsil edin.’ yüksek maliyet artışlarıyla mücadelede üyelerin menfaatleri doğrultusunda açıklamalar yapmaktan, eylemde bulunmaktan korkmayın. Üyeler sizi o koltuğa onların çıkarlarını koruyun, arkanızda biz varız diye oturtuyor.

Tekirdağ esnafının çıkarlarını rahatça görüşebileceğiniz ‘Vali başta olmak üzere belediye başkanları, milletvekilleri ve bürokratlarla iş birliğini daha da ileri götürüp, varsa hayalini kurduğunuz vizyon projeleri yakalama fırsatınız her zaman olur.’ Yok ben oturduğum koltuktan, yarım yamalak yaptığım işlerden şikayetçi olmayan, ne yaparsam beni destekleyen üyelerden memnunum diyorsanız, şunu bilin ki; siz eğer “işin içinde olmazsanız” Tekirdağ kasaba olarak kalmaya, işini kaybeden esnaf tek başına ağlamaya devam eder.

 

Özer ENGİNLER

Yayınlanma Tarihi : 12/11/2025 21:12
Okunma Sayısı : 52
reklam 1